Ce poți face la Moieciu

Cabana cu Imagini

Cea mai interesanta expozitie de fotografie din tot tinutul Branului.

Un francez indragostit de Romania – Laurent Jouault – a transformat un vechi atelier de tamplarie intr-o expozitie de fotografie absolut inedita.

Aici puteti desoperi fotografii vechi autetntice despre istoria locului. Ce poate fi un souvenir mai adevarat decat un peisaj montan inramat si semnat de un fotograf profesionist?

Laurent a colectionat zeci de aparate foto care sunt acum expuse ca  un muzeu al fotografiei ce cuprinde cateva aparate foto chiar de la inceputurile artei fotografice.

Intrarea este gratuita. Sunati inainte la Tel : 0752231772

148 Valea Bangaleasa – Moeciu de Sus

Cheile si Pestera Dambovicioarei

– locuri de un pitoresc deosebit, cu atat mai frumoase cu cat inca nu sunt atat de cunoscute si frecventate. Desi nu au o lungime mai mare de 3 km insa verticalitatea peretilor de stanca si pasajul ingust croit de micul parau Dambovicioara sunt imresionante. La capatul cheilor se afla Satul Dambovicioara si Pestera Dambovicioarei, locul de unde izvoraste Dambovicioara.

Puteti ajunge la Dambovicioara urmand spre sud soseaua Brasov – Pitesti pana in localitatea Podul Dambovitei. Aici gasiti indicatorul spre „Dambovicioara 5 Km ”

Varful „Bisericuta”

Un loc belvedere asupra satului si imprejurimilor fiind punctul cel mai inalt al satului situat intre cele doua vai Popii si Bangaleasa. Pentru a ajunge la Bisericuta trebuie sa urcati pe mucia dealului din centrul satului pe o poteca ce duce exact pana la varf. Urcusul este abrupt la inceput, apoi devine domol si aveti ocazia sa admirati peisajul in voie.

Cetatea Rasnov

Un veritabil punct de atractie, mult mai putin aglomerat decat Branul si poate chiar mai interesant decat acesta.

Pentru a ajunge la cetate trebuie sa ajungeti in Rasnov pe soseaua Bran – Brasov. In centrul orasului Rasnov veti gasi indicatoare care va vor ajuta sa gasiti cetatea

Castelul Bran

cu siguranta cel mai vizitat obiectiv turistic din zona Bran Moeciu si poate din toata Romania – atat de catre turistii romani cat si de mii de turisti straini anual. Pe langa castelul propriuzis exista inca doua muzee care merita toata atentia. Muzeul Vama Medievala Bran si Muzeul satului Branean

Program

Sezon (01 Apr – 30 Sept)

Luni: 12 – 18
Ma – Du: 9 – 18

Extra sezon (01 Oct – 31 Mar)

Luni: 12 – 16
Ma – Du: 9 – 16